Vmbo

Vmbo staat voor Voorbereiding mbo. Met onze vmbo-opleiding bereiden we je dus voor op het mbo.

Aan de slag

We gaan meteen met de praktijk aan de slag. Comenius in Company (CiC) noemen we dat. In klas een en twee maak je kennis met de richtingen Economie & ondernemen, Horeca, bakkerij & recreatie, Zorg & welzijn, Techniek. Vanaf klas 3 vervolg je je opleiding in een van deze richtingen en word je een ‘brede specialist'. Het vmbo duurt vier jaar en wordt gegeven op de locatie Zamenhof.

 

Ontdek het vmbo

CSG Comenius wil graag dat leerlingen in groep 8 een goede keuze kunnen maken voor het vervolgonderwijs. Om te kijken en te ervaren hoe het vmbo is er 'Ontdek het vmbo'. Tijdens deze dag kun je met de hele klas ontdekken wat de praktijkvakken binnen het vmbo inhouden, de praktijklokalen uitproberen en kunnen de leerlingen hun vragen stellen.

Niveau's vmbo opleidingen

Niveau's vmbo-opleidingen  Toegang mbo  Locatie
 Basisberoepsgerichte leerweg  Mbo-opleiding niveau 2 Zamenhof
 Kaderberoepsgerichte leerweg  Mbo-opleiding niveau 3 en 4 Zamenhof 
 Theoretische leerweg (mavo)  Mbo-opleiding niveau 3 en 4 Esdoorn 

Comenius in Company

Meteen in de praktijk aan de slag. Dat doe je tijdens Comenius in Company (CiC). In klas 1 en 2 werk je zes uren per week in eigen bedrijfjes binnen de school. Je maakt kennis met verschillende beroepen en maakt opdrachten, soms voor echte bedrijven. Ontwikkel jij je tot die meesterkok, bekwame schoonheidsspecialist, technische duizendpoot of slimme verkoper?

Na een introductie in klas 1 maak je kennis met de profielen die we aanbieden; Economie & ondernemen, Horeca, bakkerij & recreatie, Zorg & welzijn, Techniek. In klas 2 volg je nog twee van deze sectoren. In klas 3 en 4 kies je voor een sector en leiden we je op tot een ‘brede specialist'. Je gaat dan ook stagelopen en wordt voorbereid op je examen.

Ontdek onze vmbo bovenbouw >>

Sporten op Zamenhof

Houd je van sport? Dan kun je in klas 1 en 2 deelnemen aan de sportklas en in klas 3 en 4 het vak Sport, Dienstverlening en Uniformberoepen (SDU) volgen. In de sportklas ben je vijf uren per week bezig met sport. Op het programma staan excursies, het bezoeken van trainingen en wedstrijden, deelname aan toernooien en clinics. Je maakt kennis met veel verschillende sporten en zult jezelf daarin steeds verbeteren. Vanaf klas 3 kun je het vak SDU volgen, waarbij je voorbereid wordt op de intakes van de mbo-opleidingen Sport & Beweging en Uniformberoepen.