Praktijkonderwijs

Leren in de praktijk

Het praktijkonderwijs op Zamenhof stap je binnen op je twaalfde en je verlaat de school na zes jaar als ‘jong volwassene’. Je krijgt in het praktijkonderwijs veel praktijkvakken: je gaat hout en metaal bewerken, sporten, koken, of je gaat aan de slag in onze schoonheidssalon.

Ook loop je veel stage, zodat je ervaart hoe het is om later aan het werk te zijn. Want leren doe je vaak het beste in de praktijk; ‘levensecht en betekenisvol leren’ noemen wij dat. De stages zijn zowel op school als bij een leerbedrijf.

Op school kun je bijvoorbeeld aan het werk in ons eigen schoonmaakbedrijf of helpen in de schoolkantine, bij de catering of de afdeling Repro. Buiten school is het mogelijk stage te lopen bij bijvoorbeeld een garage, sportvereniging of een verzorgingshuis. Vanuit school krijg je veel begeleiding van onze coaches en stagebegeleiders.

Het praktijkonderwijs wordt gegeven op onze locatie Zamenhof.

Stages/werk

Tijdens de opleiding spelen stages een belangrijke rol. Zo ervaar je hoe het is om aan het werk te zijn. Je begint met stages op onze eigen school en gaat later ook stage lopen bij bedrijven en instellingen die erkend zijn in het bieden van de juiste begeleiding. CSG Comenius onderhoudt met veel leerbedrijven contact, zodat er voor iedereen een geschikte stageplek te vinden is, met vaak in het vooruitzicht: een leuke baan!