GELOOF IN JE TOEKOMST

Sportklas vmbo

Ben je gek op sporten? Zit je in groep 8? Dan is de speciale sportklas van de locatie Zamenhof vast iets voor jou! In de sportklas krijg je alle kans om je sportieve talenten te ontwikkelen.

De sportklas
Deze sportklas biedt de mogelijkheid om extra met sport bezig te zijn, zes uren in plaats van drie uren per week, sportieve excursies, bezoeken van trainingen en wedstrijden, deelnemen aan toernooien, het volgen van clinics, verwijzing naar sport bij andere vakken.

Wat kun je verwachten?
In de sportklassen ga je sneller en dieper in op spel, atletiek, turn, judo, bewegen op muziek en fitness onderdelen. Maar ook golfen, survival, tennis, survival, kaatsen, mountainbiken, kano varen, klimmen, squash en spinning komen aan de orde. Dat doen we onder andere in de vorm van clinics: lessen, waarin een expert op het gebied van een bepaalde sport je laat kennismaken met zijn of haar sport, op school of op locatie. Er wordt bijvoorbeeld gegolft op een echte golfbaan.

Aanmelding en selectie
Je moet allereerst natuurlijk de basisschool succesvol hebben afgerond. Je kunt je aanmelden voor de sportklas op Vmbo basis/Kader. Vooraf willen we bekijken of de sportklas wel iets voor jou is. Dat doen we door middel van een praktijktest.

Voor het volgen van de lessen in de sportklassen is een aanvullende ouderbijdrage nodig. Het gaat om een bedrag van € 75,= per jaar, dat wordt gebruikt om gekwalificeerde trainers, accommodaties, materialen, entree bewijzen, sweater/polo en vervoer te bekostigen.

Voor meer informatie en/of een inschrijfformulier kun je mailen naar of contact opnemen met dhr. W. Scheweer, de sportklascoördinator.

w.scheweer@csg-comenius.nl