Vmbo

Vmbo staat voor voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs. Met onze vmbo-opleiding bereiden we je dus voor op het mbo.

Aan de slag

We gaan meteen met de praktijk aan de slag. Comenius in Company (CiC) noemen we dat. In klas 1 en klas 2 maak je kennis met de richtingen Economie & ondernemen, Horeca, bakkerij & recreatie, Zorg & welzijn, Techniek. Vanaf klas 3 vervolg je je opleiding in een van deze richtingen en word je een ‘brede specialist'. Het vmbo duurt vier jaar en wordt gegeven op de locatie Zamenhof.

 

NIEUW: Gemengde leerweg (GL)

Een prachtige opleiding voor leerlingen met een vmbo-advies die goed kunnen leren, maar daarnaast ook graag praktisch bezig zijn.

Want de opleiding is niet alleen bedoeld voor leerlingen die vanuit de basisschool het advies vmbo-theoretisch/mavo ‘basisprofiel’ krijgen. Op locatie Zamenhof geven we namelijk óók de kans aan leerlingen met een schooladvies vmbo-kader ‘plusprofiel’ om de gemengde leerweg te volgen. We geloven namelijk in de groeimogelijkheden van deze goede vmbo-kaderleerlingen.

Kortom
Kun je volgens de basisschool de theoretische leerweg (mavo) van het vmbo doen? Of ben je een hele goede vmbo-kaderleerling? Gaat leren je vrij makkelijk af, maar wil je ook graag praktisch bezig zijn? Dan is de gemengde leerweg op Zamenhof iets voor jou!

Niveau's vmbo opleidingen

Niveau's vmbo-opleidingen  Toegang mbo  Locatie
Basisberoepsgerichte leerweg  Mbo-opleiding niveau 2 Zamenhof
Kaderberoepsgerichte leerweg  Mbo-opleiding niveau 3 en 4 Zamenhof 
Gemengde leerweg Mbo-opleiding niveau 3 en 4 Zamenhof 
Theoretische leerweg (mavo)  Mbo-opleiding niveau 3 en 4 Esdoorn 

Comenius in Company

Meteen in de praktijk aan de slag. Dat doe je tijdens Comenius in Company (CiC). In klas 1 en 2 werk je zes uren per week in eigen bedrijfjes binnen de school. Je maakt kennis met verschillende beroepen en maakt opdrachten, soms voor echte bedrijven. Ontwikkel jij je tot die meesterkok, bekwame schoonheidsspecialist, technische duizendpoot of slimme verkoper?

Na een introductie in klas 1 maak je kennis met de profielen die we aanbieden; Economie & ondernemen, Horeca, bakkerij & recreatie, Zorg & welzijn, Techniek. In klas 2 volg je nog twee van deze sectoren. In klas 3 en 4 kies je voor een sector en leiden we je op tot een ‘brede specialist'. Je gaat dan ook stagelopen en wordt voorbereid op je examen.

Ontdek Comenius in Company (CiC) >>

Profielen bovenbouw

Op het vmbo bieden we een 6-tal profielen aan.

Lees meer... 

Sporten op Zamenhof

Houd je van sport? Dan kun je in klas 1 en 2 deelnemen aan de sportklas en in klas 3 en 4 het vak Sport, Dienstverlening en Uniformberoepen (SDU) volgen. In de sportklas ben je vijf uren per week bezig met sport. Op het programma staan excursies, het bezoeken van trainingen en wedstrijden, deelname aan toernooien en clinics. Je maakt kennis met veel verschillende sporten en zult jezelf daarin steeds verbeteren. Vanaf klas 3 kun je het vak SDU volgen, waarbij je voorbereid wordt op de intakes van de mbo-opleidingen Sport & Beweging en Uniformberoepen.

Ontdek de Sportklas >>