Mavo

Mavo

Mavo is de theoretische leerweg in het vmbo. De mavo duurt vier jaar en bereidt je voor op een mbo-opleiding of de havo. In het vierde leerjaar volg je lessen in een van de sectoren Economie, Techniek, Zorg & Welzijn of Landbouw.

Mavo XL!
Heb jij de ambitie om naar de havo te gaan? Dan kun je op onze mavo in de XL-klas terecht. Bij alle vakken leggen we de lat wat hoger om te ontdekken of een vervolg op de havo voor jou mogelijk is. Je kunt de klas ‘mavo XL' volgen tot en met klas 4. Blijkt al in klas 1 dat je het havoniveau aankunt, dan kun je mogelijk aan het einde van het eerste leerjaar al doorstromen naar klas 2 havo. Om geplaatst te worden in de XL-klas moet je aan bepaalde voorwaarden voldoen. Mavo XL is uniek in Leeuwarden! De mavo vind je op onze locatie Esdoorn.

Talentonderwijs

De locatie Esdoorn is dit jaar ( 2018-2019) in leerjaar 1 gestart met Talentonderwijs. Leerlingen kunnen per periode een workshop uitkiezen. Een periode duurt wisselend 6 tot 8 weken. De leerlingen hebben een keuze uit vijf workshops. Deze workshops zijn ieder keer weer anders. Denk aan bijvoorbeeld het maken van een gipsmasker of het organiseren van een kerstmarkt, cultuur en koken of journalistiek. Iedere keer is er vast wel een onderdeel dat de leerlingen aanspreekt.

Dit alles onder de vier hoofdpunten van: Ontwerpen, Onderzoeken, Ondernemen en Ontdekken. De workshop duurt een blokuur per week en iedere leerling moet een workshop uitkiezen.

Folder Mavo-XL