Havo

Havo

De havo duurt vijf jaar en bereidt je voor op het hbo. CSG Comenius biedt je op de havo veel structuur en goede begeleiding. Je komt bij ons in klas 1 meteen in een havogroep. De havo vind je op onze locaties (Klein) Mariënburg en Sint Anne.

Talentstromen
Op de havo in Leeuwarden kun je kiezen uit de Talentstromen Art Factory, Business Class, Cambridge English, Multimedia & Design, Mucis Lab, Research & Design en Sports. Volg je liever geen Talentstroom? Dan kun je de Reguliere Stroom Experience volgen. In Sint Anne volg je in plaats van een Talentstroom het vak Skills, waarbij je ook aan je talenten werkt.

Toelatingsbeleid havo

Voor meer informatie over het toelatingsbeleid, klik hier>>

Lees meer

Fast Lane English op havo

Op CSG Comenius (locatie Mariënburg) kunnen leerlingen havo zich aanmelden voor ‘Fast Lane English’. Het uiteindelijke doel van ‘Fast Lane English’ is het bereiken van een hoger niveau van de beheersing van de Engelse taal en daarmee meer kansen bij vervolgstudie of werk.

Meer weten over Fast Lane English? >> Klik Hier

Profielen op de havo

Aan het einde van leerjaar 3 kies je een van de profielen waarin je je opleiding gaat afronden. We bereiden je daar op voor met speciale lessen, een voorlichtingsweek en het gebruik van een keuzewebsite. 

 

Na de havo naar het atheneum?

Als je in havo 5 goede cijfers scoort en laat zien over extra inzicht te beschikken, kun je na de havo naar het atheneum. In overleg met de coördinatoren en de decaan wordt bekeken hoe je je het beste kunt voorbereiden op atheneum 5.