GELOOF IN JE TOEKOMST

CIC Economie

Handel en Administratie & Consumptief

Afdeling Economie (klas 1)

De sector economie bestaat uit twee afdelingen, namelijk Handel & Administratie en Consumptief.
Door het hele jaar heen maak je praktische opdrachten over onderwerpen uit beide afdelingen. Wat voor opdrachten zijn dat?

Je ontwerpt een  reclamefolder; Je organiseert een ruilmarkt; Je gaat een winkel eens heel anders bekijken en b.v. letten op de huisstijl; Je ontwerpt een logo dat je kunt gebruiken op briefpapier en verpakkingen; Je leert hoe je artikelen net zo mooi inpakt als in de winkel; Je gebruikt de computer om informatie op te zoeken of ontwerpen te maken; Je maakt kennis met het werken in een keuken en in een bakkerij; Je leert hoe je hier zo hygiënisch mogelijk werkt; Je maakt allerlei gerechten: broodjes bakken en nog veel meer; Je leert hoe je zulke gerechten creatief presenteert; Je kijkt bij een echte bakker de kunst af….
Aan het eind van het jaar ben je dus een ondernemer, die ook nog eens prima kan koken!

Afdeling Handel en Administratie (klas 2)

Je zult merken dat de lesruimte doet denken aan een kantooromgeving. Op het eerste gezicht dan tenminste. Want als je beter om je heen kijkt, valt je vast meer op. We gaan bezig met allerlei dingen die met ondernemingen te maken hebben:

  • Verkoopgesprekken voeren
  • Telefoongesprekken voeren
  • Artikelpresentaties maken
  • Kassawerkzaamheden uitvoeren
  • Magazijnwerkzaamheden verrichten
  • Een eenvoudige boekhouding opzetten

Dat doen we niet voor niks! Je gaat in de loop van het jaar een eigen onderneming oprichten. Aan het einde van klas 2 krijg je dan ook een certificaat: een bewijs dat je een onderneming kunt opzetten.

Afdeling Consumptief Breed (klas 2)

Op deze bruisende afdeling willen we graag jouw talent voor horeca laten opborrelen en ontwikkelen. We leren je de fijne kneepjes van het horeca-vak. Wat moet een beginnende kok kunnen, hoe moet je dingen bakken, wanneer ben je een goede gastheer of gastvrouw? Ook gaan we bezig met toerisme en recreatie. Onze afdeling heet niet voor niets Consumptief BREED…  

Er staan een aantal enthousiaste vakdocenten voor je klaar om je mee te nemen door onze culinaire afdeling. In een smetteloos witte koks-jas, want zo hoort dat!

Ben je bereid om samen met je klasgenoten een hecht horeca-team te zijn? Dan ben je bij ons op de juiste plek.
Ga samen met ons de culinaire uitdaging aan!