GELOOF IN JE TOEKOMST

Atheneum

Atheneum

Het atheneum duurt zes jaar en bereidt je voor op een universitaire opleiding. We dagen je uit om je onderzoeksvaardigheden te ontwikkelen en ook buiten de lessen en school te leren. Je komt bij ons in klas 1 meteen in een atheneumgroep. Het atheneum vind je op onze locaties Mariënburg en Sint Anne.

Talentstromen

Op het atheneum in Leeuwarden kun je kiezen uit de Talentstromen Art Factory, Business Class, Multimedia & Design, Mucis Lab, Research & Design en Sports. Volg je liever geen Talentstroom? Dan kun je de Reguliere Stroom Experience volgen. In Sint Anne volg je in plaats van een Talentstroom het vak Skills, waarbij je ook aan je talenten werkt.

Fast Lane English op het atheneum

Op CSG Comenius (locatie Mariënburg) kunnen leerlingen atheneum zich aanmelden voor ‘Fast Lane English’. Het uiteindelijke doel van ‘Fast Lane English’ is het bereiken van een hoger niveau van de beheersing van de Engelse taal en daarmee meer kansen bij de vervolgstudie of werk.

Voor meer informatie over 'Fast Lane English': Klik hier >>

Profielen op het atheneum

Aan het einde van leerjaar 3 kies je een van de profielen waarin je je opleiding gaat afronden. We bereiden je daar op voor met speciale lessen, een voorlichtingsweek en het gebruik van een keuzewebsite.

Atheneum? Vwo? 
Vwo staat voor voorbereidend wetenschappelijk onderwijs. Je hebt twee soorten: atheneum en gymnasium. Op het atheneum volg je meteen vanaf leerjaar 1 nask (natuur- en scheikunde), wetenschapsoriënatie en kun je een Talentstroom volgen. Vanaf klas 4 volg je bij ons verplicht Frans of Duits.