Nieuws

Leerlingen en spelers Aris openen multicourt Comenius Mariënburg

Met een jumpball tussen Aris center Shaquille Doorson en docent Hessel de Jong van Comenius Mariënburg was de officiële opening van het mulitcourt een feit. Het was de afsluiting van een enthousiast gegeven clinic van Aris-hoofdtrainer Vincent van Sliedregt aan havo 3-leerlingen. Het met kunstgras aangeklede en multifunctioneel dienende sportveld breidt de mogelijkheden voor de leerlingen van Mariënburg tijdens de gymlessen enorm uit.

Op het multicourt kan op een veilig en verantwoorde manier meerdere sporten worden uitgevoerd. Basketbal, hockey, hand, korf- en voetbal, maar ook tennis, bad- en speedminton behoren tot de mogelijkheden. “Het zijn dit soort velden die aan de basis staan van nieuwe Olympische talenten of misschien wel een nieuwe speler voor Aris”, sprak Van Sliedregt de leerlingen en aanwezige docenten toe.

“Het eindresultaat ziet er prachtig uit”, aldus rector Cees Vogelvanger. Het kleurrijke geheel is door de LO-vakgroep bedacht en getekend in nauwe samenwerking met Tennistotaal. “Trots op het initiatief van onze docenten, de ambitie van de school en de uitstraling naar de buitenwereld toe. We vinden het belangrijk en waardevol om onze leerlingen kennis te laten maken met veel sporten.”

“We zijn heel trots op ons nieuwe sportveld”, liet De Jong, voorzitter van de LO-vakgroep, weten. “Het onderliggende drainbeton zorgt ervoor dat het water heel snel wordt afgevoerd. Hierdoor kun je eigenlijk ten allen tijde gebruik maken van het multicourt.”

Terug naar overzicht