Nieuws

Pensioen conciërge Eeltje van der Wal gaat niet onopgemerkt voorbij

Met een speciaal aangeklede fiets trok hij vanaf zijn woning aan de Mozartstraat, samen met het personeel, door de stad langs 'zijn' oude scholen. Aangekomen op @Forum lag de rode loper uit en stond er een groots ontbijt klaar. Als klap op de vuurpijl kreeg hij door Quinten, namens alle leerlingen, een ingelijst en gesigneerd shirt van SC Cambuur uitgereikt. ,,Vanochtend nam ik een licht ontbijt want ik voelde wel een beetje spanning. Dat het een speciale dag was wist ik ook wel, maar hoe ze mij vandaag hebben overvallen. Prachtig”, sprak Van der Wal nadat hij net met alle leerlingen van @Forum op één grote groepsfoto was gezet.

Tussendoor werden er selfies met hem gemaakt en kreeg hij van collega’s en leerlingen lieve woorden toegesproken. Terugdenkend aan zijn jaren binnen de muren van Comenius kwam de dankbaarheid naar boven. Van der Wal: ,,Al die jaren dat ik heb mogen werken in volle gezondheid en met fantastische leerlingen en collega’s om mij heen, dat is niet iedereen gegund. Daarom altijd genoten.” Dit werd versterkt op het moment dat Marleen Stellema - ,,Hij is gewoon een heel goed mens" - en Annemarie Schoo binnen kwamen wandelen. Beiden zijn oud-leerlingen en tegenwoordig werkzaam als docent op @Forum. ,,Ooit hebben we er nog bijna voor gezorgd dat Eeltje met de landelijke titel ‘Conciërge van het Jaar’ naar huis ging”, vertelde Schoo met een glimlach op het gezicht. ,,Maar misschien was onze campagne wel iets te professioneel.”

Directeur Marinus Giesing genoot ook mee. Hij sprak kort daarvoor buiten op het plein voor het oog van alle leerlingen lovende woorden over Van der Wal: ,,Het is hartverwarmend om te zien hoe leerlingen en personeel de dag in het teken van Eeltje zetten. Eerder deze week kwam Quinten bij mij met de vraag of de leerlingen ook iets mochten geven. Enigszins geschrokken dat donderdag het afscheid al was ging hij direct aan de slag. Twee dagen later had hij het helemaal geregeld. Dat is toch uniek.”

Het zullen niet de laatste stappen van Van der Wal zijn geweest binnen de muren van Comenius @Forum. Zo af en toe een bak koffie halen en bijpraten gaat zeker wel gebeuren. En als er een leerling op dat moment een helpende hand nodig heeft, zal zijn belangrijkste drijfveer van toepassing zijn: ,,Het draait allemaal om de leerlingen.”

Terug naar overzicht