Nieuws

Uitbreiding Esdoorn in volle gang

Het schoolgebouw van Comenius Esdoorn is deze week uitgebreid met twee extra lokalen en drie coach- en werkruimtes. Een resultaat van samenwerking en uitwisseling met de Anne Maria van Schurman (AMS) te Franeker. De vijf units zijn de afgelopen jaren gebruikt door de Einstein Class, onderdeel van de AMS. Beide scholen vallen onder CVO-nwf. Dinsdagochtendvroeg begonnen de werkzaamheden in Franeker waarna ’s middags de plaatsing op de Esdoornstraat plaatsvond.

“We zijn heel erg blij met de uitbreiding, omdat we erg krap in de ruimte zaten. De Esdoorn is een dynamische school die enorm in ontwikkeling is”, zegt directeur Marinus Giesing. “Vanaf dit schooljaar hebben we ons onderwijs nog beter en aantrekkelijker gemaakt door het E-Skills programma aan te bieden in alle leerjaren.”

Een van de nieuwe ruimtes wordt ingericht als techniekruimte. Giesing: “Deze ruimte konden wij nog niet aanbieden en was zeer nodig. Evenals de nieuwe gespreksruimtes voor de individuele coachgesprekken van de leerlingen met hun coach”.  

Terug naar overzicht