Nieuws

Nieuw multicourt Comenius Mariënburg valt in de smaak

“Het eindresultaat ziet er prachtig uit”, aldus een enthousiaste Hessel de Jong, vakgroepvoorzitter lichamelijke opvoeding. “We zijn heel blij en trots op ons nieuwe multicourt. Door deze voorziening kunnen we eerder naar buiten met de gymlessen. Het onderliggende drainbeton zorgt ervoor dat het water heel snel wordt afgevoerd. Hierdoor kun je eigenlijk ten allen tijde gebruik maken van het multicourt.”

Door de huidige maatregelen rondom corona zijn de gymzalen van Mariënburg omgetoverd tot leslokalen en ruimtes voor toetsen en examens. De Jong: “Ondanks de nog wat frisse temperatuur buiten merken we dat de leerlingen enthousiast en blij zijn om weer samen te bewegen. Het plezier straalt ervan af."

Op een veilige en verantwoorde manier kunnen nu meerdere sporten worden uitgevoerd. “Op de korte zijden en het tussenhek zijn in totaal acht basketbalborden aangebracht, waardoor we op vier velden kunnen basketballen”, aldus een druk wijzende De Jong aan de rand van het multicourt. “Verder zijn er nog vier hockey-, hand- en voetbaldoelen geïntegreerd in het hekwerk. Om te kunnen hockeyen is er verder een speciale omranding gemaakt, waardoor je goed door kunt spelen. Naast de eerder genoemde sporten, zijn de leeractiviteiten uitgebreid met speedminton en tennis.”

Basketbalvereniging Leeuwarden (BVL) krijgt de gelegenheid om bij Mariënburg te trainen met verschillende jeugdgroepen. “Zolang zij nog niet binnen mogen sporten is dit voor de basketbalvereniging een mooi alternatief. Op hun beurt zijn zij bereid om bij ons trainingen en/of clinics te geven”, besluit De Jong. Een spetterende opening van het multicourt staat, vanwege de huidige maatregelen, nog niet gepland. 

 

Terug naar overzicht