Nieuws

Knallende opening CSG Comenius @Forum

Onder het toezicht van ruim honderd genodigden opende CSG Comenius @Forum officieel haar deuren. Na het welkomstwoord van locatiedirecteur Marinus Giesing en de officiële opening van Joost Visser, waarnemend bestuurder van CVO Noord-Fryslân, zorgden confettikanonnen voor een knallend begin van een nieuw hoofdstuk in de nog prille historie van @Forum.

“Comenius @Forum is naast een school, voor ons ook een soort onderwijslaboratorium. Niet vaak krijgt een middelbare school de kans helemaal op 0 te beginnen”, opende Visser. “Bij @Forum hebben we die kans wel gekregen en gepakt. Daardoor kunnen we samen met leerlingen onderwijs ontwerpen dat zoveel mogelijk bij hen aansluit. Leerlingen kunnen bij @Forum bijvoorbeeld kiezen of ze een onderwerp afronden met een toets, een presentatie of een creatieve verwerking.”

Visser had ook lovende woorden over voor het team van @Forum. “Ik heb aan vijf leerlingen gevraagd wat de kenmerken zijn van een echte Forumleraar/-medewerker. Altijd vrolijk, goed uitleggen- maar ook- zelf laten uitvinden, heel toegankelijk, gezellig in de omgang en duidelijk als het nodig is.

Directeur Giesing bedankte iedereen voor zijn aanwezigheid en sprak over het begin van het schoolgebouw aan de Plataanstraat (1964) tot aan zijn huidige functie. “In december 2017 werd er gestart met de planning en op 17 juli werd er begonnen aan de start van de verbouwing en kijk waar we nu, 4 maanden later, staan.”

“In korte tijd is @Forum een begrip geworden in onze regio. Dat is een verdienste van CVO en van het @Forum-team”, sprak Giesing zichtbaar trots. “Met elkaar ontwikkelen we prachtig onderwijs. Dit mooie gebouw biedt ons alle kansen om hier elke dag mee verder te gaan.

 

Terug naar overzicht