Nieuws

Bliksemstage voor leerlingen vmbo klas 2

Leerlingen van CSG Comenius locatie Zamenhof hebben op donderdag 23 november een ‘bliksemstage’ bij verschillende bedrijven uit de regio gehad. De leerlingen maakten kennis met het bedrijf, met de werkgever en ervoeren zelf wat het werk inhoudt. Zo kregen de leerlingen een eerste indruk van het bedrijf en maakten de werkgever kennis met de leerlingen.

Een korte stage helpt bij het maken van een keuze voor een vervolgopleiding en bij het vinden van een stageplek. Deze kennismaking helpt jongeren om inzicht te krijgen in de beroepen en laat de werkgevers kennis maken met de “werknemers van morgen”.  

Locatie Zamenhof is erg blij met de medewerking van een divers aantal bedrijven die als gastheer optreden tijdens dit event. Een trein besturen, apps programmeren en het water controleren zijn voorbeelden van activiteiten waar de leerlingen actief kennis mee maken. De bedrijven die meewerken zijn Vermillion Energy, Albert Heijn, Arriva, Bouwmaat, SC Cambuur, Zwembad de Blauwe Golf, Elfstedenhal, Aegon, Monkey Town, Neushoorn, Nieuw Mellens , MCS BV, Ziggo en Zorgcentrum Abbingahiem.

Terug naar overzicht