Nieuws

Talentvolle havo-5 leerlingen Comenius ontvangen Pre-Honours Certificaat

Afgelopen vrijdag 3 maart namen twee talentvolle groepen havo-5 leerlingen van CSG Comenius in Leeuwarden hun Pre-Honours certificaat in ontvangst op de NHL. Zij hebben hun Profielwerkstuk geschreven binnen het X-Honours programma. In het X-Lab presenteerden zij hun resultaten aan docenten van het Comenius, de NHL en hun ouders en familie.

De samenwerking kwam dit jaar tot stand tussen CSG Comenius en de NHL voor talentvolle leerlingen om ‘zich te verbreden en te verdiepen’. De leerlingen draaiden deels mee in het X-Honoursprogramma, werden uitgenodigd voor lezingen en bijeenkomsten en werkten zo nu en dan op de NHL. Hierin werden ze begeleid door student Integrale Veiligheid én X-Honours student Harry Greven.

Voorwaarde voor het ontvangen van het certificaat was dat de leerlingen met hun PWS moesten aantonen dat ze zich als groep ondernemend, innovatief, multidisciplinair en waardenvol hadden ingezet.

De eerste groep leerlingen had een PWS gemaakt over een 3d-scanner. Tijdens de presentatie demonstreerden ze een eigengemaakt exemplaar, gemaakt van gebruikte en 3d-geprinte materialen. De tweede groep hield een presentatie over de voordelen en mogelijke gevaren van nano-technologie. In de presentatie lieten ze zelfgemaakt nano-zand zien, waar water gewoon op blijft liggen.

Oege Reitsma en Harry Greven reikten de Pre-Honours certificaten uit en bedankten de leerlingen voor hun mooie presentaties en geweldige inzet. Locatiedirecteur Wim Bok van CSG Comenius complimenteerde de leerlingen en de mooie samenwerking: “wat een prachtige manier om te leren.”

Terug naar overzicht