Ontdek Comenius Zamenhof

Welkom op de voorlichtingspagina van CSG Comenius Zamenhof. Fijn dat u kijkt! Om jullie zo goed mogelijk te informeren hebben we een aantal filmpjes gemaakt. Onze school wordt geïntroduceerd door onze directeur, dhr. Boorsma. Hij deelt algemene informatie over onze school, onder andere de redenen van huidige ouders/leerlingen om voor Zamenhof te kiezen.

Onder deze presentatie staan nog vier filmpjes. Hier wordt verteld over onze leerlingenbegeleiding en het onderwijs dat wij op Zamenhof aanbieden. Veel kijkplezier toegewenst. Schroom niet ons te mailen, als u vragen heeft. De mailadressen komen aan het einde van ieder filmpje in beeld. Naast de filmpjes hebben we ook verschillende brochures beschikbaar. Mocht u deze graag willen lezen, klik dan​ hier.

Praktijkonderwijs

Deze presentatie geeft u een inzicht in ons praktijkonderwijs en de praktijkonderwijs/vmbo-dakpanklas, uniek in Leeuwarden en omstreken! Teamleider mevr. Krol neemt u mee langs alle prachtige mogelijkheden die we hier te bieden hebben.

Vmbo gemengde leerweg

De gemengde leerweg kenmerkt zich door vakken op theoretisch niveau (vmbo-tl of ‘mavo’) en in de praktijk. Dhr. Maurits, teamleider vmbo, legt in deze presentatie uit hoe de gemengde leerweg er uit ziet. Ook vertelt hij over de verschillen met de theoretische- en kader-/basisberoepsgerichte leerweg. 

Vmbo basis en kader

Teamleider vmbo dhr. De Vries geeft in deze presentatie een mooi beeld hoe wij op Zamenhof ons onderwijs inrichten in het vmbo basis- en kaderberoepsgerichte leerweg. De kansen die deze onderwijsprogramma's bieden komen allemaal aan bod. 

Leerlingbegeleiding en zorg

Bent u benieuwd hoe we op Zamenhof onze leerlingen begeleiden? Of is er extra ondersteuning nodig op het gebied van bijvoorbeeld dyslexie? Mevr. Posthuma, coach passend onderwijs, legt u in deze presentatie hoe we dit aanpakken op Zamenhof.