Esdoorn

Mavo

In het oosten van Leeuwarden vind je onze mavo op de locatie Esdoorn. Op deze overzichtelijke locatie voel je je snel thuis. De mavo is gevestigd op onze kleinschalige locatie Esdoorn.

 

Belangrijke info

Mavo (vmbo-TL)

Mavo is de theoretische leerweg in het vmbo (vmbo-TL). We bieden je een breed georiënteerde opleiding die je prima voorbereidt op het mbo. 

Mavo XL

Kies jij voor de mavo en heb je de ambitie om later de havo te doen? Kijk dan eens of de speciale klas ‘mavo XL’ wat voor jou is. We dagen je uit te laten zien wat je kunt. 
Meer informatie over 'mavo XL' kunt u hier vinden.

 

Vaardighedenonderwijs

Sinds het schooljaar 2019-2020 biedt de Esdoorn de leerlingen in klas 1 en 2 het vaardighedenonderwijs aan, als aanvulling op de lessen. Hierin werken de leerlingen aan vijf belangrijke vaardigheden, die erg belangrijk zijn in de 21 eeuw, zoals samenwerking, ICT-gebruik voor leren, probleemoplossend denken en creativiteit.

Leerlingen ontwikkelen deze vaardigheden door het volgen van workshops. Elke workshop duurt ongeveer 8 weken en leerlingen mogen elke periode een keuze maken uit een breed aanbod. Zo kunnen ze bijvoorbeeld kiezen voor theater, dans, topsport en voeding, EHBO, basiscursus photoshop, samenwerkingsspelen, trendsporten, koken, techniek en fotografie …!

De leerlingen zijn erg enthousiast over deze manier van werken en de workshops zitten binnen een paar minuten vol. Gelukkig zijn er elke periode weer nieuwe workshops en nieuwe kansen, waardoor iedereen kan volgen wat hij/zij leuk vindt!

Voorlichtingsavond

Wilt u meer informatie? Meldt u dan aan voor de voorlichtingscarrousel.

Absentie

Ziekmelden kan van maandag t/m vrijdag, het liefst zo vroeg mogelijk op het volgende telefoonnummer:

T (058) 234 76 70

Sociale media

Volg de locatie op de sociale media.

Adres

Esdoornstraat 52
8924 BK Leeuwarden
T (058) 234 76 70

Route plannen?

Leiding

Dhr. M. Giesing MEL
locatiedirecteur Esdoorn
m.giesing@cvo-nf.nl

Dhr. A. van der Ploeg
teamleider Esdoorn
E a.vanderploeg@cvo-nf.nl

Bouwcoördinatoren

Mevr. Sandra Velsen
coördinator mavo onderbouw
E s.velsen@csg-comenius.nl

Dhr. W.J. Reitsema
coördinator mavo bovenbouw
E w.reitsema@csg-comenius.nl